Konukçu’ya tepkiler büyüyor

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik tarafından ‘Başkan Danışmanı’ olarak atanan, CHP’li Meclis üyesi Faruk Konukçu’ya tepkiler büyüyor.

Konukçu’ya tepkiler büyüyor

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin listesinden Alanya Belediye meclis üyesi olarak seçilen ve daha sonra Başkan Özçelik tarafından Sosyal Yardım Hizmetleri, Kreşler , Etüd Merkezleri ,Öğrenci Yurtları ve Alanya Belediyespor’dan sorumlu olarak ‘Başkan Yardımcısı’ yetkileri ile ‘Başkan Danışmanı’ olarak atanan Konukçu’nun sosyal medya paylaşımları vatandaşı tedirgin etti. 

Konukçu, A Milli Futbol takımımızın Hollanda ile yapacağı maç öncesi A Milli Futbol takımımızın futbolcularından Merih Demiral’ın ‘Bozkurt’ işaretli sevincini eleştirerek, AK Parti ve MHP’ye asılsız iddialarda bulunmuştu. 

Sonrasında  MHP Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Cantürk, AK Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Alaaddin Işık, MHP Alanya önceki dönem İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abdulhadi Yüksel ve İyi Parti önceki dönem İlçe Başkanı Alper Arıkan Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Faruk Konukçu’ya sert bir dille tepki gösterdiler.

Konukçu’nun herkese açık sosyal medya hesaplarında, kendisini ‘Sosyalist’ olarak tanımlarken, profilinin kapak resminde ise  ‘Devrimci Yol’un görsellerini kullandığı sosyal medya hesaplarında yaptığı bir çok paylaşım ise Alanya’da vatandaşların tepkisini çekti. 

İşte Konukçu’nun tepki çeken herkesin erişimine açık olan sosyal medya paylaşımları; 

Konukçu’nun Hdp’ye oy verdiğini ifade eden paylaşımı ;
“12 Eylül referandumuna hayır dedim aslolan iktidarın egemenlik alanını daraltmaktı. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Akp'nin tek başına anayasa değişikliğini yapacak oya ulaşmaması için HDP' YE OY ATTIM ONLARCA ARKADAŞIMA ATTIRDIM. Hdp'li değildim aslolan iktidarı geriletecek hamleleri yapmaktı. YEREL SEÇİMLER İÇİNDE FARKLI DÜŞÜNMÜYORUM.Dem partisinin kendi gündemi farklı olabilir devrimcilerin gündemi Akp'ye yeni mevziler kazandıracak yaklaşımlar olamaz devrimcilerin öncelikli görevi iktidarı zayıflatacak hamleler yapmaktır.”

Mehmet Perinçek’in “İsrail, ABD'yle birlikte PKK'nın ve Büyük Kürdistan projesinin en büyük destekçisidir.” sözlerine karşılık olarak, 

Konukçu’nun yanıtı ise “PKK'nin Suriye ve Filistin kamplarında eğitim aldığını ve İsrail'e karşı savaşan tek Kürt örgütü olduğunu bilmiyor olamazsınız.” demiştir.

Konukçu, LGBT karşıtı yürüyüş düzenleyenlere karşı ise;
 “İnsanların cinsel yönelimleri sizleri neden ilgilendiriyor kimsiniz siz yavsaklar tarikat yurtlarında tacize tecavüze uğrayan çocukları koruyun siz önce #NefretYürüyüşüneHayir” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Konukçu, sokak kedileri ile ilgili düşünlerini paylaştığı sözlerde ise; “Avrupa da parklarda hayvan çeşitliliğinin olmasının sebebi sokak kedisi olmaması hocam.kedi bulunduğu ortamda diğer hayvanların kökünü kurutuyor vahşi doğası gereği biz de sokaklar kediden geçilmiyor...turistlerin kaygıları ise maalesef haklı kaygı...” 

Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Faruk Konukçu’nun  sosyla medyasında bunlara benzer bir çok paylaşımın yapıldığını belirten vatandaşlar Başkan Özçelik’e seslenerek ; 
 “Biz evlatlarımızı güvenilir olduğuna inandığımız için Alanya Belediyesi eğitim kurumlarına veriyoruz. Evlatlarımızı bu zihniyetin yönetiminde bir yere gitmesini güvenli bulmuyoruz. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in bu konuda gereğini yapmasını bekliyoruz.” diyerek Konukçu’nun istifasını istediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER