Alanya’da alkollü sürücünün serbest bırakılmasına avukattan tepki

Alanya’da meydana gelen ve 2’si ağır 4 kişinin yaralandığı kazanın ardından kazaya sebebiyet veren ve alkollü olduğu belirlenen sürücüsünün sermest bırakılması tepki topladı

Alanya’da alkollü sürücünün serbest bırakılmasına avukattan tepki

Edinilen  bilgiye göre kaza 21 Eylül 2024 tarihinde D-400 Karayolu Kestel Mahallesi etabında meydana geldi. R.B. yönetimindeki otomobil, yol kenarında yolcu almak için duran Emre Aşık’ın kullandığı ticari taksiye çarptı. Kaza sonucu R.B. ve ticari taksi sürücüsü Emre Aşık ile ticari taksiye binmek üzere olan yolcular Gıedre Naujokıene ve Zemyna Naujokıene yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık  ekiplerince yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındılar. Tedavisinin ardından gözaltına alınan ve alkollü araç kullandığı belirlenen sürücü R.B. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Kazada ağır yaralanan taksi şoförü Emre Aşık’ın avukatı Serdar Bakkal yazılı olarak yaptığı açıklamada, “R.B.’nin kullandığı araç, Emre Aşık’ın kullandığı ticari taksiye, taksinin park halinde olduğu ve yolcuların bindiği esnada arkadan çarpması nedeniyle meydana gelmiştir. Yaşanan trafik kazasında 103 promil alkollü olduğu öğrenilen sürücü R.B’nin adli kontrol kararı ile serbest bırakılmasına, taksi sürücüsünün acılı ailesi, yakınları ve sevenleri isyan etmiştir. Bu karara yasal itiraz hakkımızı kullanacağız. Bu olay bir trafik kazası olmayıp, olası kastla insan öldürmeye teşebbüstür. 103 promil alkollü bir sürücünün seyir halinde iken trafik kazası yapması ve neticesinde 2’si ağır toplamda 3 yaralının olduğu bir kazanının failinin adli kontrol kararı ile serbest bırakılmasının hukuken bir izahı yoktur. Bu karar vicdanları sızlatmıştır. R.B. 103 promilli alkollü olduğu halde, Kargıcak’tan kazanın olduğu Alantur bölgesine kadar bir motosikletli ile yarış halinde ve makas atarak gelmiştir. Olayın oluşu anlattığımız gibiyken şüphelinin serbest bırakılmasının adalete olan güvenimizi zedelemiştir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER