Alanya’da kaçak saç ekimi yapan güzellik merkezi mağdur etti

Skandal olay Alanya’da yaşandı. İlçede faaliyet gösteren G.H.'ye ait B. Güzellik Merkezi'nde saç ektiren bir kişi Alanya Adliyesi'ne giderek şikayetçi oldu. Saç ekiminin kaçak yolla yapıldığının sonradan farkına varan ve yapılan işlemden memnun kalmayan kişi mağdur olduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alanya’da kaçak saç ekimi yapan güzellik merkezi mağdur etti

Dilan Polat ile gündeme gelen güzellik merkezleri mercek altında. Alanya’da G.H.’ye ait güzellik merkezinde de kaçak saç ekiminin yapıldığı iddia edildi. Dışarıdan yarı zamanlı doktorlar ile çalışan güzellik merkezinin müşterilerine kaçak yolla hizmet verdiği iddia edildi.

GÜZELLİK MERKEZLERİ SAÇ EKİMİ YAPAMAZ

Alanya Belediyesi ve ilgili kurumlar güzellik merkezlerinde kesinlikle saç ekiminin yapılamayacağını belittiler. Yetkililer, güzellik merkezlerinin kendi faaliyetlerinin dışına asla çıkamayacağının altını çizerek, bu tür işletmelere gerekli yaptırımların uygulanacağını belirttiler. 

MERDİVEN ALTI İŞLETMELERE YAPTIRIM UYGULANMALI

Opr. Dr. Emre Kıymık, güzellik merkezlerinde estetik işlemlerini kaçak olarak yapıldığını ve son zamanlarda vatandaşların çeşitli sağlık problemleriyle karşılaştığını belirterek, bu işlemleri yapanlara 'yaptırım' uygulanması gerektiğini söyledi

Dolgu, botoks, gençlik aşısı, mezoterapi saç veya kaş ekimi gibi işlemlerin plastik cerrahlar, dermatoloji uzmanları ve bakanlığın verdiği medikal estetik hekim sertifikası olan kişiler tarafından yapılması gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Emre Kıymık, " Son zamanlarda güzellik merkezlerinde bir takım minimaliz estetik işlemlerin kaçak olarak çok ciddi sayılarda yapıldığını görmekteyiz. Bu yıl da bu işlemlerin kaçak olarak çok ciddi arttığını gözlemleniyor. Buna bağlı olarak problemlerle karşılaşan insanların bize başvurma sayısı çok arttı. Bunun en büyük sebebi bu tarz kaçak merdiven altı diye tabir edilen işlemlere yaptırım olmamasıdır ‘’ dedi.

I M G 20240822 W A0002

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER