Alanya’da turistlere kovayla su atan sürücü yine şok etti!

Alanya’da temmuz ayında kullandığı safari aracının direksiyonunu bırakarak yanında seyreden araçtaki turistlere kovayla su atan ve kazaya neden olan sürücü ehliyetine el konulduğu halde yine direksiyon başında yakalandı. Şahıs ve turizm firmasına toplam 90 bin 298 TL para cezası uygulanarak araç safariden men edildi.

Alanya’da turistlere kovayla su atan sürücü yine şok etti!

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından Sapadere Kanyon yolunda yapılan kontrollerde, 07 HNK 61 plakalı araç ve sürücüsü A.Y. durduruldu. Yapılan sorgulamada, sürücünün 2 Temmuz’da basına da yansıyan görüntülerde, 07 BBR 883 plakalı araçtan direksiyonu terk ederek yan taraftaki safari aracındaki turistlere kova ile su attığı ve bu nedenle trafik kazasına sebebiyet veren aynı kişi olduğu belirlendi. 10 Ekim’de sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanıp yolcu taşıdığı tespit edilen safari sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 36/3-b (Sürücü Belgesi Geri Alındığı halde araç kullanmak) maddesi gereğince 12 bin 977 TL cezai işlem uygulandı. Sürücünün sevk ve idaresindeki 07 HNK 61 plakalı safari aracının sahibi Süvariler Turizm firması hakkında da ehliyetsiz araç kullanımına izin vermekten 12 bin 977 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca Süvariler Turizm seyahat firmasının Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet izin belgesinin olmadığı tespit edilerek ilgili firmaya 64 bin 344 TL idari para cezası uygulanarak safari faaliyetinden men edildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil şen
Halil şen - 6 gün Önce

Bu haberi yapan arkadaş ya matamatik bilmiyor sunuş yada tarihleri karıştırıyorsunuz iki temmuzda iki aylığına elkinulan ehliyetin 10 Ekim'de ne alakası var2 Eylül'de tesilm almadı gerekmez mi lütfen haber yaparken biraz daha dikkatli ve duruust haber yaparsanız daha iyi olur ayrıca aktivasyonu iptal edildi dediğiniz firma acenta hâlâ caalisiyor bizzat kendim tur verdim kime hizmmet ediyorsunuz lütfen düzgün haber yapın milletin kafasını bulandirmayin

SIRADAKİ HABER