Alanya’da Saruhan Ailesi adalet için savaşıyor

Alanya’da meydana gelen scooter kazasında hayatını kaybeden 13 yaşındaki Ömer Faruk Saruhan için Avukat Elanur Akgün öncülüğünde adalet savaşı devam ediyor. Çıkan karara itiraz ettiklerini belirten Avukat Akgün, Alana Adliyesi önünde açıklamada bulundu.

Alanya’da Saruhan Ailesi adalet için savaşıyor

Olay 8 Haziran 2024 Cumartesi günü Alanya’nın Cikcilli Mahallesi’nde meydana gelmişti. Ömer Faruk Saruhan, kendisine ait elektrikli scooterı ile seyir halindeyken Musa S. (43) yönetimindeki hafif ticari aracın ani manevrası ile kaza geçirmişti. Çarpışmanın şiddetiyle küçük çocuk yola savrularak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan Saruhan, kazadan 23 gün sonra hayatını kaybetmişti. Kaza tespit tutanağında yüzde yüz kusurlu bulunan M.S.’nin 106 bin TL kefaletle serbest bırakılması, başta Saruhan Ailesi olmak üzere kamuoyunun tepkisini çekmişti. 
‘ALANYA ADLİYESİ BİZLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI’
Konuyla ilgili adalet mücadelesi verdiklerini belirten Avukat Elanur Akgün, “Günlerce yoğun bakımda kalıp gözünü açamadan vefat eden Ömer Faruk Saruhan için itirazlarımızı bugün gerçekleştirdik. Ömer Faruk’ un otopsisini beklerken ailesinden alınan kimliği savcımıza ben teslim ettim ve bu çocuğun kimliğinde fotoğrafı bile yoktu. Daha küçücük evladını kaybeden bir annenin evlat avcısı beni derinden yaraladığı için bu insanları böyle bırakıp dönemedim.  Gerekirse bütün işimi gücümü bırakır bizzat bu dosya ile ilgileneceğim. Çünkü bu gibi dosyalarda verilebilecek cezanın miktarını az çok öngörebilirken Alanya Adliyesi bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Ama bizim işimiz bu mahkeme davasıyla başlamadı. Bu mahkemenin sonuçlanmasıyla da bitmeyecek. Bu meselenin peşini bırakmayacağız, sonuna kadar takipçisi olacağız. Türkiye demokratik bir hukuk devletidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER