Alanya İnternet Haber

Alanya'da ALKÜ öğretim üyesi kazada hayatını kaybetti

ASAYİŞ

Alanya’da gerçekleşen trafik kazasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Abdulkadir Ünal (43) hayatını kaybetti.

Olay Konaklı Mahallesi’nde 21.00 sıralarında meydana geldi. 09 ACD 900 plakalı motosikleti ile D-400 karayolunun orta şeridinde Alanya’dan Antalya yönüne seyir halinde olan Mert Çiftçi (21) motosikletinin tekerleğinin patlaması üzerine direksiyon hakimiyetini kaybederek yere düştü. Motosiklet sürücüsü Çiftçi, emekleyerek orta refüje gitmeye çalışırken, sol şeritten ilerleyen 34 FDL 350 plakalı araç sürücüsü Turan Arslan (32) yerde emeklemekte olan Çiftçi'ye çarpmamak için ani bir fren yaptı. Arslan’ın ani durmasıyla arkasından gelen Umut Uzun’un (21) kullandığı 07 BCL 02 plakalı araç, Turan Arslan’ın aracının sağ arka kısmına çarptı. Duramayan Uzun’un aracı, kaldırımda yaya olarak ilerleyen ve ALKÜ’de öğretim görevlisi olan Dr. Abdulkadir Ünal’a çarptı. Kazanın ardından çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan Abdulkadir Ünal ilçede bulunan bir hastaneye kaldırıldı. Ünal doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Ünal’ın cenazesi Türkler Mahallesi’nde öğle namazına müteakip defnedildi. Kaza sonrası şüpheli olarak ifadesi alınan Turan Arslan ve Mert Çiftçi serbest bırakılırken, Umut Uzun ise gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

ALKÜ REKTÖRÜNDEN TAZİYE MESAJI

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, kazada hayatını kaybeden Dr. Abdulkadir Ünal için ise bir taziye mesajı paylaştı. Türkdoğan, “Üniversitemizin kıymetli akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Abdulkadir Ünal hocamızın, elim bir trafik kazası sonucu vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Merhum Dr. Abdulkadir Ünal hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.